РОЗШИРЕННЯ ОБЛАСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ДИСКОВИХ ВІДРІЗНИХ ФРЕЗ З РІЗНОНАПРАВЛЕНИМИ ЗУБЦЯМИ - Ravska, N.; Rodin, R.; Ivanovskiy, O.; Maidaniuk, S. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2019)
В роботі проводиться аналіз конструкцій дискових відрізних фрез з різнонаправленими зубцями для відрізання заготовок з легких сплавів. Визначено, що в процесі роботи інструменту виникають зовнішні періодичні збуджуючі сили, що призводить до втрати динамічної стійкості інструменту. Головними чинниками цього виступають схема зрізання припуску, геометричні параметри та режими оброблення інструменту. Встановлено доцільність використання таких інструментів. На основі імітаційного моделювання, з використанням досліджень та положень в області різання металів, проведено дослідження області використання відрізних фрез з різнонаправленими зубцями, визначені рекомендації що до їх геометричних параметрів та режимів оброблення.