Синтез інструментального забезпечення оброблення отворів осьовим різальним інструментом - Юхимчук, Володимир Миколайович; Пасічник, Віталій Анатолійович (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2019)
Представлено основні результати досліджень авторів в області інструментального забезпечення машинобудівного виробництва. Основні увага приділена автоматизації синтезу осьового різального інструменту для оброблення отворів. Описаний новий підхід до декомпозиції моделі деталі на конструктивно-технологічні елементи, який враховує її різні стани від заготовки до готової деталі. Розглянуті питання синтезу множини варіантів оброблення отворів, формалізований синтез варіантів технологічного маршруту оброблення отворів, структурний синтез варіантів інструментального забезпечення на основі продукційних правил в логічній формі, структурно-параметричний синтез комбінованого інструментального забезпечення. Досліджено вплив інструментального забезпечення на структуру витрат на оброблення виробу. практичної перевірки і реалізація результатів дослідження. Дано опис методики автоматизованого синтезу інструментального забезпечення оброблення отворів, нового програмне забезпечення автоматизованого синтезу інструментального забезпечення оброблення отворів «OCTS»