Покращення практичної конструкторської підготовки студентів залученням до науково-технічних гуртків - Дубнюк, Віктор Леонідович (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2019)
На даний час конструкторська та технологічна підготовка здобувачів вищої освіти знаходиться у дуже скрутному стані. Це пов’язано зі значним скороченням виробничої практики студентів, де вони могли теоретичні знання застосовувати для набуття нових умінь та навичок. Тому на плечі вищих навчальних закладів полягає завдання підсилення конструкторської підготовки долучати студентів до активної участі у науково-технічних об’єднаннях за спільними інтересами. Саме задля пробудження у майбутніх фахівців машинобудівної галузі бажання працювати за обраною спеціальністю на кафедрі лазерної техніки та фізико-технічних технологій створено науково-технічний гурток «Моделювання складних інженерних систем із застосуванням 3D технологій». Наведено деякі результати роботи гуртка, у якому студенти мають можливість майже миттєво виконати багато етапів інженерної конструкторської діяльності. Підкреслено важливість діяльності науково-технічних гуртків та активного залучення до них студентів.