Дослідження методів оптимізації процесу дроблення вібраційної щокової дробарки - Міщук, Євген Олександрович; Назаренко, Іван Іванович (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2019)
Внаслідок постійного розвитку будівельної галузі виникає питання про створення нових або модернізації старих зразків техніки. Застосування ударного характеру дії дробильних щік на матеріал є найбільш перспективним напрямком розвитку дробильних машин. Метою роботи є дослідження робочого процесу моделі вібраційного щокової дробарки для створення нової енергоефективної конструкції. В роботі наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень основних параметрів резонансної вібраційної щокової дробарки. Побудована фізична модель на основі якої складені рівняння руху дробарки, що включають три основні умови ефективної роботи. На основі рівнянь руху дробарки побудовано амплітудо-частотні характеристики роботи дробарки. Представлена модель дослідної вібраційної щокової дробарки. Дано рекомендації по вибору ефективних частотних режимів. Знання раціональних значень основних параметрів механічного режиму досліджуваної вібраційної щокової дробарки дає можливість в подальшому визначити оптимальні значення затрат електроенергії та продуктивності при дроблення матеріалів різної міцності.