Комплексні системи машин переробки стружки - Музичка, Діана Геннадіївна; Чернишов, О.; Третяк, В. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2021)
При використанні стружки у металургійній промисловості, а особливо у порошковій металургії, виникає питання очищення стружки від МОТС перед її переробкою. На підставі раніше виконаних досліджень запропоновано класифікацію комплексних систем переробки металевої стружки, що виконують операції у залежності від її типу та ступеню забрудненості. Особливо складними є виконання операцій: сортування стружки за розмірами, відділення стружки від МОТС, миття стружки та її сушка. Розроблені конструкції машин для переробки стружки з єдиним принципом дії дозволяють пов’язати їх в єдину комплексну систему для підготовки стружки до металургійного переділу. Кожна з приведених структурних схем комплексних систем по переробці стружки з єдиним принципом дії може також бути виконана у двох різновидах – загальнозаводська або цехова; приведені приклади їх побудови та опис.