ДЕФОРМАЦІЙНІ КРИТЕРІЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ НАДІЙНОСТІ СИСТЕМ ОСТЕОСИНТЕЗУ - Шидловський, Микола; Заховайко, Олександр; Димань, Маріанна (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
На основі експериментальних досліджень запропоновано математичні критерії для оцінки функціональної надійності систем остеосинтезу. Ці критерії дають можливість оцінювати величини лінійних та кутових переміщень в системах ОС. За відомими допустимими переміщеннями визначаються граничні навантаження, що діють на кістку та не приводять до виникнення недопустимих зміщень у переломі. Критерії дають можливість враховувати одночасну дію компресійних, дистракційних, згинальних та ротаційних навантажень.