КІНЕТИКА НАКОПИЧЕННЯ ПОШКОДЖЕНЬ І КРИТЕРІЙ ГРАНИЧНОГО СТАНУ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ - Фам, Куан Дик; Бабак, Антон; Коваль, Віктор; Тимошенко, Олександр (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
В даній роботі представлена модель кінетики накопичення розсіяних пошкоджень і критерій граничного стану при розтязі, який базується на модернізованій моделі запропонований Бонора та регресійного аналізу відповідних експериментальних даних. Проведено аналіз та обробка результатів експериментальних даних при розтязі ряду металевих конструкційних матеріалів типу: 12Х18Н10Т, 30ХГСА, ВТ22, Д16Т, Сталь 45, 18Х2Н4ВА, 15ХСНД, 07Х16Н6. Побудовано криві накопичення розсіяних пошкоджень для різних конструкційних матеріалів при розтязі, використовуючи енергетичні підходи і підходи заснованих на деградації фізико-механічних властивостей матеріалу. Представлено методику визначення параметрів моделі та критерію, показані результати перевірки збіжності моделі і критерію по відношенню до результатів експериментальних даних і межі застосовування для різних типів металевих матеріалів.