ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТОЗДАТНОСТІ ВАЛІВ ЯКОРІВ ГЕНЕРАТОРІВ DUGG-28 ПАСАЖИРСЬКИХ ВАГОНІВ - Леонець, Віктор; Лукашевич, А.О.; Дегтярев, В.О.; Чаус, Л.М.; Тимошенко, Олександр; Лакомський, В.В. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Дослід ведення робіт щодо подовження початково призначеного терміну служби залізничних локомотивів, пасажирських вагонів дозволив встановити, що причиною руйнування наплавлених хвостовиків валів якорів генераторів DUGG-28 являються термічні тріщини біля неметалевих включень покриття. Зроблено висновок, що сьогодні необхідно подовжувати призначений термін служби деталей машин, вузлів та елементів контрукцій залізничного рухомого складу не лише за критерієм ймовірності виникнення втомних тріщин, а також за критерієм їх тріщиностійкості.