ДЕТЕРМІНОВАНА МОДЕЛЬ РУЙНУВАННЯ ОБ’ЄКТІВ НА ОСНОВІ КІНЕТИКИ ПОШКОДЖУВАНОСТІ МАТЕРІАЛІВ - Грабовський, Анатолій; Бабієнко, Ірина (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
В роботі розглядається кінетика накопичення пошкоджень в конструкційних матеріалах при осьовому навантаженні та при зсуві. Розглянуті критерії оцінки пошкоджуваності конструкційних матеріалів, які характеризують сукупність дії двох механізмів руйнування на відрив та зсув від початку навантаження до руйнування. Отримані тензори функцій пошкоджуваності для статичних навантажень і повторно-змінних навантажень при осьовому навантаженні при зсуві. Представлені порівняння результати розрахунків та експериментальних даних.