РОЗРАХУНОК ВМ’ЯТИН МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Селіверстова, І.П.; Дубик, Я.Р. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Розроблено аналітичний розв’язок НДС для оболонки з вм’ятиною на основі методу еквівалентних навантажень. Форма вм’ятини задається в аналітичному вигляді, для якої знайдено точний розв’язок. Як базова, розглядається гармонічна вм’ятина, компоненти переміщень якої легко задаються, а от же можливо знайти сили та моменти. Розв’язок для одиничної вм’ятини знаходиться на основі гармонічного рішення з використанням розкладу у ряди Фур’є. Наведено порівняння аналітичних і чисельних результатів для навантаження у вигляді осьової сили і тиску.