ВПЛИВ СТРУКТУРИ ШАРУВАТИХ ПКМ ТА СИЛИ ЗАТЯГУВАННЯ НА МІЦНІСТЬ БОЛТОВИХ З’ЄДНАНЬ - Бабієнко, Сергій; Рудаков, Костянтин Миколайович (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
В роботі досліджено вплив величини затягування у болтовому з’єднанні та структури ПКМ на характеристики напружено-деформованого стану в зоні отворів. Розрахунки провели за допомогою методу скінченних елементів, реалізованого в програмному комплексі Femap / NX Nastran. Моделювали статичне навантаження зразка однозрізного дворядного болтового з’єднання, який застосовують для випробувань на втому.