КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДОРНУВАННЯ ВНУТРІШНЬОГО ПРОФІЛЮ В ПРОГРАМНИХ КОМПЛЕКСАХ DEFORM І QFORM - Орлюк, Михайло; Лавріненков, Антон; Дубиніна, Наталія (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
В роботі за результатами комп’ютерного моделювання проведена оцінка ефективності застосування програмних комплексів Deform та Qform для прогнозування можливості виготовлення профілю на внутрішній поверхні трубчастої заготовки дорнуванням. Встановлено, що завдяки кращому модулю побудови сітки скінченних елементів точність результатів, отримана за результатами моделювання в Deform виявилась вищою.