АНАЛІЗ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ У ПРОЦЕСІ ВИГЛАДЖУВАННЯ ЗА НАЯВНОСТІ ПОКРИТТЯ НА ПОВЕРХНІ ДЕТАЛІ З ВИКОРИСТАННЯМ СИСТЕМИ CAD/CAE ANSYS - Герасимова, О.В.; Мозговий, О.В.; Тітов, Андрій (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Виконане чисельне моделювання пружно-пластичного процесу вигладжування за наявності покриття з використанням системи CAD/CAE ANSYS. З використанням розробленої моделі проаналізовано напружено-деформований стан поверхневого шару і встановлені залежності напружено-деформованого стану в залежності від коефіцієнту тертя та параметрів технологічного процесу вигладжування. Показано, що результати дозволяють керувати процесом вигладжування за наявності покриттів на поверхні деталей.