СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ПОЛОЖЕННЯ КРОКОВОГО ПРИВОДУ НА ОСНОВІ АДАПТИВНОГО КЛАПАНУ ТИСКУ - Галецький, Олександр; Шаріпов, Владислав (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Проведений аналіз гідравлічного крокового позиційного приводу на основі пневмогідравлічного дозатору виявив недоліки у його роботі, що полягають в неможливості, при відомій схемі, забезпечити заявлену точність позиціонування штоку гідравлічного циліндра, при роботі з відсутнім навантаженням на штоку гідравлічного циліндра. Запропоновано у відому схему приводу включити адаптивний гідравлічний клапан тиску, що забезпечить створення попереднього навантаження, зі сторони пасивної камери гідравлічного циліндра, для забезпечення утримання заданої позиції штоку при відсутньому навантаженні. Запропонована методика розрахунку гідравлічного адаптивного клапану тиску, що дозволяє отримати основні параметри клапану для будь якого типорозміру гідравлічного циліндра.