ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ГЕНЕРАЦІЇ ВОДНЮ ЗА РАХУНОК ЗАСТОСУВАННЯ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ КАВІТАЦІЇ - Луговський, Олександр; Ночніченко, Ігор; Костюк, Дмитро; Зілінський, Андрій; Мирончук, В.С. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
За результатами аналізу існуючих досліджень генераторів для отримання водню було встановлено їх низьку ефективність роботи. Запропонована оригінальна конструкція генератора водню з використанням ультразвукових коливань, інтенсивність яких перевищує поріг виникнення кавітації. Розроблено стенд для перевірки ефективності роботи пристрою та визначення його робочої характеристики. Представлено розрахунок підвищення ефективності генерації газу під дією ультразвукового поля.