ПРОЦЕС СУМІЩЕНОГО ВИДАВЛЮВАННЯ ПОРОЖНИСТИХ ДЕТАЛЕЙ З ФЛАНЦЯМИ - Абхарі, П. Б.; Кузенко, О. А.; Махмудов, К. Д. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2019)
Розглянуто процес суміщеного видавлювання деталі типу втулка з фланцями. Методом планування експериментів на основі моделювання скінченних елементів за допомогою програмного пакета QForm 2D/3D досліджено силовий режим і формозміна заготовки в процесі суміщеного видавлювання. В результаті дослідження отримано розподіл інтенсивності деформацій в осередку деформації на різних стадіях процесу суміщеного видавлювання. Побудовано графіки залежності приведеного тиску видавлювання від тертя і відносного внутрішнього радіуса труби і приведений тиск розкриття півматриці від відносної висоти фланця і відносного внутрішнього радіусу труби при різних варійованих факторах. Графіки показали, що зі збільшенням тертя приведений тиск видавлювання збільшується, зі збільшенням відносної висоти фланця значення приведеного тиску розкриття півматриці падають.