ВИЗНАЧЕННЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЕЛЕМЕНТІВ СОНЯЧНИХ БАТАРЕЙ - Бабенко, Андрій; Боронко, Олег; Трубачев, Сергій (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Представлен метод визначення динамічних характеристик багатошарових конструкцій, який базується на варіаційно-сітковому підході побудови скінченновимірних функціоналів, та їх мінімізації методом покоординатного спуску. Для визначення першої власної частоти та форми в роботі використовується метод квазістатичних ітерацій, а для другої та більш високих-метод підвищення жорсткостей, який оснований на використанні мінімаксних властивостей функціонала Релея-Рітца. Проведені розрахунки власних частот та форм коливань фотоелектричних модулів сонячних батарей.