ДЕФОРМУВАННЯ ЗАСОБІВ ФІКСАЦІЇ ПЕРЕЛОМІВ КІНЦІВОК ПІД ДІЄЮ ФІЗІОЛОГІЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ - Димань, Маріанна (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Виміряні деформаційні характеристики систем «ушкоджена кістка - засіб фіксації перелому» при дії осьового стискання, поперечного згину і кручення, у тому числі в циклічних режимах. Розглянуто найбільш поширені засоби фіксації переломів та вибрані оптимальні з точки зору функціональної надійності способи остеосинтезу відламків. За результатами досліджень проведено порівняння засобів фіксації переломів різних конструкцій за жорсткістю і деформаційною стабільністю як при дії одноразових короткочасних навантажень, так і при тривалих циклічних навантаженнях.