МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ МАГНІТНО-ГІДРАВЛІЧНОГО ДЕМПФЕРА - Костюк, Дмитро; Ночніченко, Ігор; Галецьки, Олександр (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
В роботі розглянуто застосування принципово нового типу демпферного елементу, який застосовується в якості пристрою гасіння коливань у протезі колінного суглобу. Для дослідження роботоздатності розробленого демпферу на першому етапі розроблено математичну модель, що дозволило дослідити та проаналізувати внутрішні процеси, які протікають в гідравлічних камерах демпфера та оцінити взаємодію двох систем: гідравлічної і магнітної. Модель будувалася на основі циклічно-модульного підходу, що дозволило скоротити час розробки та налаштування математичної моделі. Отримана математична модель дозволяє якісно і кількісно оцінювати характеристики магнітно-гідравлічних демпферів різних типорозмірів, що застосовуються у протезах колінного суглобу при різному несучому навантаженні.