ЗМЕНШЕННЯ ШОРСТКОСТІ ПОВЕРХНІ ЗА КОНСТРУКЦІЄЮ ТАГУЧІ: ПІДХІД ДО ПАРАМЕТРІВ ШЛІФУВАННЯ - Рібейро, Ж.Е.; Рібейро, Л.Ф. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Якісна продуктивність оброблюваного виробу вимірюється його геометричною розмірністю і переносимістю, а також шорсткістю поверхні. Шорсткість поверхні повинна бути максимально рівною за однаковою ціною. Ця геометрична властивість залежить від комбінації параметрів обробки. Найважливішими параметрами є: швидкість подачі, швидкість шпинделя, ріжуча осьова і радіальна глибина.