ПРОГРЕСИВНА ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ЛОПАТОК КОМПРЕСОРУ ГТД З ВИКОРИСТАННЯМ ІНТЕНСИВНОЇ ПЛАСТИЧНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ ТА УСТАТКУВАННЯ ДЛЯ ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇ - Павленко, Д.В.; Тарасов, О.Ф.; Лоскутов, С.В.; Щетініна, М.О.; Коцюба, В.Ю. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Дослідження спрямоване на розробку ресурсозберігаючих технологій виготовлення лопаток компресору для газотурбінних двигунів безпілотних літальних апаратів вітчизняного виробництва (крилатих ракет) з підвищеним рівнем механічних властивостей та низькою собівартістю. Це досягається за допомогою застосування методів інтенсивної пластичної деформації (ІПД) вихідних заготовок та прогресивних методів обробки аеродинамічних поверхонь лопаток. Встановлено, що застосування інтенсивної пластичної деформації (методом гвинтової екструзії) з подальшою термічною обробкою заготовок лопаток дозволяє забезпечити регламентовану структуру та підвищити комплекс експлуатаційних характеристик лопаток компресору. Розроблено технічне завдання на проектування спеціальної дослідно-промислової установки для ІПД методом гвинтової екструзії.