АЛГОРИТМ ЗМІЦНЕННЯ РОБОЧОГО ОРГАНА ЕКСТРУДЕРА - Ляшук, О.; Дячун, А.; Клендій, В.; Третьяков, О. (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2018)
Приведена схема динамічної моделі процесу зміцнення поверхні гвинтового робочого органу екструдера деформуючими пуансонами. Виведена система нелінійних диференціальних рівнянь, які розв’язані числовим методом Рунге-Кутта з використанням комп’ютерної програми. Для перевірки адекватності запропонованої системи диференціальних рівнянь та усіх її складових приведено алгоритм спеціально розробленої програми із врахуванням результатів експериментальних досліджень.