Нелінійні в’язкопружні властивості композитних еластомерів періодичної структури при циклічному навантаженні - Маслов, Борис (Матеріали науково-технічної конференції "Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта", 2024)
Розвʼязано задачу нелінійної теорії спадкової повзучості другого порядку композитних еластомерів регулярної структури. Спадкові функціонали дробового степеню використано для побудови загальних визначальних рівнянь напруженого стану. Узагальнено принцип відповідності Шепері для квазілінійних середовищ в умовах спадкової циклічної повзучості. Відзначено можливість прогнозування довготривалої міцності твердопаливного композитного блоку. Комп'ютерна програма Wolfram Mathematica 14.1 використовується для чисельного аналізу та ілюстрації.